Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
    Разгледах на 209 страница където е говорено за колата, но нищо не разбрах. Споменаха се някакви имена, някой каза че е гроб на много километри други казаха че е супер на малко километри, в крайна сметка никаква идея.
    Колата е на брат ми, аз съм я купувал, колата е с дълга и сложна история за обясняване тук, километрите са реални според мен и разни диагностики.
    Поддържана е след покупката само във Вентура, брат ми много си пази и "лигави" колите....а за тия дет казват, че е гроб.... гроздето е кисело.

---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщение
    Това ГТ е мое,за километрите нищо не мога да кажа,взех я на 36000,в момента е 66000 толкова пише толкова казвам,а дали е гроб определено не е.Много ми е интересно как ги определят по снимка коя е гроб и коя не,големи разбирачи се извъдиха.
    ....сложи си ги през кура.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Съвсем изклочих да направя снимка. Иначе човека каза че тръбата е сменяна с нова преди време. Възможно е дето колегата undy казва скобите да са разхлабен защото е точно до тях. Ето една снимка на двигателя от нета, маркирал съм за коя тръба става въпрос.
      По описанието ти разбрах съвсем друго,определено това не е маркуча за,който си помислих първоначално. Но и при тоя е същата работа..нормално е да е омаслен ,но малко...не да се стича масло отвътре по стените му.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Така като гледам това не ти е оригиналния маркуч или снимката ме лъже. В него има масло най-вече от заминаващо си турбо - около 700-800лв.. Скобата трябва да е много добре стегната и да е хубава, фирмена. Не трябва да изпуска от там масло

Comment

• Това не е снимка на споменатото ГТ а някаква от интернет, просто за да покажа коя е тръбата като местоположение. Иначе, да на въпросното ГТ което гледах е сменяна с друга. Не мога да определя до колко турбото ще е отиващо си защото не свистеше, но ще видя какво ще кажат в сервиза утре.
          Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
            Така като гледам това не ти е оригиналния маркуч или снимката ме лъже. В него има масло най-вече от заминаващо си турбо - около 700-800лв.. Скобата трябва да е много добре стегната и да е хубава, фирмена. Не трябва да изпуска от там масло
            На 99% маркуча има маслени отлагания !!!!! Ако вече тече масло това вече е друг въпрос !
            Въпросното масло идва в повечето случаи от картерната вентилация.
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Нещо за тази колица: http://olx.bg/ad/alfaromeo147-tsena-...tml#33775d1f7d
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
              DUCATI Monster
              Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                На 99% маркуча има маслени отлагания !!!!! Ако вече тече масло това вече е друг въпрос !
                Въпросното масло идва в повечето случаи от картерната вентилация.
                Зависи, ако има луфт турбината маслото е от нея. От картерните газове не е чак толкова сурово да го кажем

Comment

• Водих я на преглед колата. Това което се видя като проблем е че маркуча който свързва гореспоменатата тръба има малка пукнатина. В началото и края на маркуча и тръбъта имаше омасляване. Човека в сервиза каза че това не е фрапантен проблем и се оправя лесно и евтино. Друго лампата на въздъшните възглавници свети. До колкото четох често се разкача кабела под седалката. Имаше мъгла и беше влажно та се чуха да поскърцват носачите но само трябва да се смажат според теника.

Честно казано на ме притеснява това омасляване. Чудя се да бягам ли или да я налазвам
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• Маркучът за въздух не трябва да има пукнатина. Скоро ще стане дупка и ще останеш на пътя

Comment

• To тръбата ще се смени. Това което ме притеснява е само тоя маслен нагар или там каквото е.

Comment

• Ще я дръпне някой под носа ти...който не се впряга толкова и ще се отвози....
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

To тръбата ще се смени. Това което ме притеснява е само тоя маслен нагар или там каквото е.
                          Коли без маслен нагар има в магазина. Ако колата няма нещо по-сериозно.....няма какво да се чудиш. Купуваш и караш, а после ремонтираш. Нова кола няма как да си вземеш втора ръка, така че скачай смело А
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

• Привет. Не пиша много по този форум, въпреки че съм регистриран от доста време тук. Аз съм въпросния собственик на бургаското ГТ с номер А2770МК. Днес колегата xenos я кара в сервиз. Майстора я свърза към компютър. Освен горе споменатите "проблеми" със скърцането на горен десен носач при студено и влажно време и омасления интеркулер, на лаптопа на механика му изписа грешка в спирачките на автомобила. Майстора не можа да каже какво означава и даже той се учуди. ( може би някой датчик, но нищо сериозно). В сервиза провериха и дюзите ,3 бяха супер в нормите, едната беше малко извън на свободна, но като се даде газ влиза в нормите ( не знам какво и става, но нищо фрапиращо) Автомобила дойде от Италия 2013г. август месец по поръчка при оглед единствено на снимки в интернет и доверието на дилъра ( приятел на баща ми с професионално мнение и оценка ). Автомобила е с всички оригинални книжки, двустранен протокол на италиански, с инициалите на предишния собственик и италианските номера на автомобила. С автомобила дойде и този лист, при който ясно се вижда какво е сменяно и кога. http://postimg.org/image/erkeaf4ox/
                            Качвам и няколко снимки на двигателя и омасления интеркулер който стресна сериозно колегата xenos.
                            Тъй като колегата се отказа (здраве да е !!!!!), автомобила все още търси нов собственик. Причината за продажбата е ясна - септември месец отивам в Италия за брера след 2008г. фейслифт ( живот и здраве)
                            Маркуча който излиза от двигателя наистина е за смяна, има дупчица от която излиза въздух. Всеки който иска да я огледа и да я вкараме в професионален сервиз е добре дошъл.
                            http://postimg.org/image/tplco6dq5/ http://postimg.org/image/4l75w077x/ http://postimg.org/image/qjg4dp3uf/
                            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:24.
                            EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
                            Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

• -------------------------------------------------------------------------
                              Last edited by eproHD; d.m.y г., 09:24.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                              sigpic

Comment

• Покажете някоя сгодна 147ца, дизел, между 3-4 хил пари, че много се разводни вече тая тема.
                                Мерси
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                                DUCATI Monster
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Working...
                                X